Обвинения в сексуално насилие срещу Тил Линдеман -  фронтмен на

...
Обвинения в сексуално насилие срещу Тил Линдеман -  фронтмен на
Коментари Харесай

ОБВИНЕНИЕ: Вокалистът на Рамщайн упоявал и изнасилвал млади фенки

Обвинения в полово принуждение против Тил Линдеман -  фронтмен на една от най-популярните метъл групи в света " Рамщайн ", заваляха през последните дни, в разгара на европейското турне на бандата.

Млади дами, почитателки на " Рамщайн ", уличават Линдеман в дейности, които го слагат в центъра на мрежа за полова употреба на последователки след концерти на групата.

През последните дни немските медии огласиха обвиняванията на няколко млади дами, които бяха възприети съществено от изпълнителната власт в Берлин. Правителството изиска от уредниците на концертите да вземат специфични ограничения за отбрана на публиката.

За немската група, която продава най-вече албуми в световен мащаб, тези съмнения може да бележат началото на " края на шоуто ", предвижда в. " Зюддойче цайтунг ". 



В края на месец май 24-годишна ирландка упрекна Тил Линдеман, че я е опиянил и насилил полово след концерт по-рано през същия месец във Вилнюс. След тези обвинявания обществено бяха огласени изказвания на други млади почитателки на метъл групата, които описваха сходни сюжети, напомня Агенция Франс Прес.

Схемата по думите им работи, като всред почитателите на първите редове пред сцената на концертите на " Рамщайн " се сортират млади дами, които биват заснемани и по-късно се оферират на Тил Линдеман, който да си избере кои от тях да бъдат поканени зад кулисите на шоуто на празненство след края на концерта. Там те биват опиянявани и дрогирани, след което насилвани полово от 60-годишния Линдеман.

Според обява във в. " Ди Велт " рускинята Алена Макеева от екипа на " Рамщайн " канела младите дами при групата след концертите. За дейностите на Макеева описа инфлуенсърката в ЮТюб Кайла Шикс, която твърди, че Макеева поканила нея и другарка на афтърпарти след концерт през 2022 година



Тя приела и се озовала в стая с още десетина млади девойки, с които ги подканвали да пият алкохол, откакто защитата им взела на входа мобилните телефони. Инфлуенсърката сподели, че ненадейно осъзнала, че участва в качеството си на полов обект, изпаднала в суматоха, само че съумяла да се измъкне.

След претърпяното Кайла почнала да събира историите на други девойки от поканените от " Рамщайн ", получавала и фотоси. Млада жена на име Шелби, която има следи от принуждение по цялото тяло, твърди, че не помни съвсем нищо от празненството след концерта. Кайла има повече от 800 000 почитатели в Инстаграм, писа уеб сайтът на Юронюз. Тя считала да заяви в полицията за случая след концерта предходната година, само че била посъветвана от някогашната си организация и други хора да не го прави.



Според Кайла Шикс Тил Линдеман има полова взаимозависимост и желае да наложи волята си над близките. Много млади дами й споделили от опит, че той се напивал, карал и тях да се напиват, хвърлял бутилки и рушал всичко в близост. Почитателки на групата описват за сходни произшествия и след концерти в други страни съгласно инфлуенсърката.

Няколко дни откакто пламна абсурдът, немското държавно управление реагира и се разгласи за ограничения в отбрана н публиката на концертите на " Рамщайн ". Пред Агенция Франс Прес немската министърка на фамилията Лиза Паус съобщи, че изключително младежите би трябвало да бъдат предпазени. Тя предложи основаването на защитни зони за дами на концертите на метъл групата и установяването на специфични екипи по сигурността, които да се намесват неотложно в случаи на полово посягане.



Министърката на културата Клаудия Рот сподели, че обвиняванията против Тил Линдеман и " Рамщайн " би трябвало да се одобряват доста съществено, против тях да се работи бързо, заяви " Зюддойче цайтунг ". Тя приветства младите дами, отправили обвиняванията против Линдеман, за смелостта да приказват намерено за тези травматични прекарвания. Рот жигосах и нападателните и иронични мнения по адрес на обвинителките в обществените мрежи.

Тя приветства и бързата реакция на уредниците на концертите на " Рамщайн " в Мюнхен тази седмица, които анулираха наличието на аудитория в зоната пред сцената на Олимпийския стадион в града и празненствата след четирите изяви на бандата в Мюнхен. Забранени са и селфитата на почитатели с Линдеман.

Според Рот е необходим " проект за деяние " за поощряване на обмена на хрумвания за ограничения против половото посягане и насилието в секторите просвета и медии. Тя сподели, че една от задачите е създаването на кодекс на държание за културния бранш в Германия. Според нея музикалната промишленост - лейбълите, издателите, уредниците на фестивали и на културни събития, носят отговорност и е нужно да се увеличи вниманието към злоупотребата с власт и въздействие. 



И министър Паус прикани музикалната промишленост да се причисли към алианса " Заедно против сексизма ", сплотяващ политици, компании, администрация, медии, културни организации и гражданското общество, заяви " Дойче веле ".

Първият концерт в града бе в сряда и групата не трансформира програмата на турнето на фона на обвиняванията. Прокуратурата не е подхванала публични дейности против групата. Според ДПА от " Рамщайн " са наели адвокатска компания, откакто пламна абсурдът. " Дойче веле " заяви, че Макеева към този момент не работи за компанията на метъл бандата. Тил Линдеман е закрил профила си в обществената мрежа Инстаграм.

Група " Рамщайн " обаче популяризира в Инстаграм изказване в отговор на обвиняванията против фронтмена. Музикантите приканиха феновете да не ги съдят авансово единствено въз основа на обвиняванията, огласени от медиите.



" Публикациите от последните няколко дни провокираха неспокойствие и въпроси измежду обществеността и изключително измежду феновете ни ", се показва в изказването.

" Тези обвинявания ни поразиха мощно и ги одобряваме извънредно съществено. На феновете си споделяме - за нас е значимо да се чувствате комфортно и в сигурност на нашите концерти - пред или зад сцената ", се показва още в изказването.

" Заклеймяваме всяка форма на посягане ", показват музикантите и приканват публиката си да не съди отправилите обвинявания, които " имат право на позиция ". " Но и ние, групата, също имаме права - да не бъдем осъждани авансово ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР